Pirmiausia pateksite ten, kur gimsta „Biržų alus“. Apsilankysite virimo, fermentacijos cechuose, išvysite ledo marškinėliais apsigaubusias alaus talpas. O senuose alaus daryklos rūsiuose, mažai pasikeitusiuose nuo XIX a., sužinosite, kaip ir kiek laiko brandinamas alus. Sužinosite daug įdomių detalių apie alaus filtraciją. Tolimesnės kelionės metu pamatysite, kaip vyksta alaus išpilstymas.

Po ekskursijos jūs persikelsite į degustacijos salę rūsyje. Degustacijos metu ragausite iki 6 skirtingų įvairaus stiprumo ir tipo alaus rūšių. Būsite supažindinti su itin plačia „Biržų alaus“ aludarių gaminamo alaus skonių įvairove ir suprasite, kodėl apie biržiečių alų visiškai pagrįstai sakoma, kad nė viena jo rūšis nėra panaši į jokią kitą. Prie alaus pasiūlysime šaltų užkandžių – sūrio, skrudintos duonos su česnaku, riešutų, traškučių.

Verta žinoti, kad programos metu jūsų laukia ir žaidimas - loterija, kurio sėkmingiausi dalyviai laimės „Biržų alaus“ suvenyrų. Be to, programos metu išgirsite ne vieną biržietišką anekdotą apie alų, kuriuo galėsite stebinti savo draugus.

www.birzualus.lt

 http://birzualus.lt/alaus-turas/